VALDOR Antibiotikummentes nevelésből származó egész csirke

Antibiotikummentes nevelés: a hús antibiotikummentes nevelésű baromfihúsból származik.
GMO-mentes termelés: a hús GMO-mentes termelésben felhasználható takarmánnyal etetett állattól származik. GMO-mentes takarmány a teljes élettartam alatt.
Magas állatjólét: Alacsonyabb telepítési sűrűség, több férőhely, kevesebb stressz.

Kiszerelés

Termékelőnyök

  • Antibiotikummentes nevelés
  • GMO-mentes termelésből
  • Magas állatjólét

Kókuszos-lime mártásban sült egész csirke spenótos kuszkusszal

Elkészítési idő: 80 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db egész csirke 
  • 3 db lime 
  • 4 dl kókusztejszín 
  • 1 csomó újhagyma 
  • 40 dkg kuszkusz 
  • 30 dkg spenót 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • garam masala
  • olívaolaj

A csirke belsejét sózzuk, meghintjük a garam masalával, 2 fél lime-ot és 2 feldarabolt újhagymát teszünk bele. Kívülről csak sózzuk. Olyan mélyebb tepsibe, vagy jénaiba helyezzük, amibe éppen belefér. Aláöntjük a kókusztejszínt meg a maradék 2 lime-ot gerezdekre vágva. 190 fokos sütőben 70 perc alatt készre sütjük.

A kuszkuszt tálba öntjük, 2 evőkanál olívaolajat és 3 csipet sót keverünk hozzá, majd felöntjük 80 dkg forró vízzel, villával jól elkeverjük, és lefedve 30 percre félretesszük. Ennyi idő alatt meg is puhul, a fedőt lefedve alaposan megint megkeverjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.

Ha a csirke majdnem kész, a fokhagymákat megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, majd kevés olajon megfuttatjuk, és utána rádobjuk a megmosott spenótot, enyhén megsózzuk és megfonnyasztjuk, majd a kész kuszkusszal is összeforgatjuk.

Tálaláskor a csirkét szétvágjuk, meglocsoljuk az alatta lévő sült lime-os kókusztejszínnel, és a kuszkusszal tálaljuk. Tetejére, vékonyra felszeletelt friss újhagymát szórunk.