VALDOR Fagyasztott Pecsenyekacsa comb
Betöltés...
VALDOR Fagyasztott Pecsenyekacsa comb
Betöltés...

VALDOR Fagyasztott Pecsenyekacsa comb

Tisztított, fagyasztott, egész pecsenyekacsa comb, zsugortasakban.

Kiszerelés

Termékelőnyök

Konfitált kacsacomb, zöldséges gersli rizottóval, savanyított lilakáposztával

Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db kacsacomb 
  • 1 kg kacsazsír 
  • 1 fej fokhagyma 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 40 dkg gersli 
  • 2 szál sárgarépa 
  • 20 dkg zeller 
  • 10 dkg vaj 
  • fél fej lilakáposzta 
  • cukor
  • bors
  • citromlé
  • babérlevél
  • egész bors

 

A kacsacombokat megsózzuk, jénai edénybe helyezzük őket.  Felöntjük a felolvasztott zsírral, beledobjuk a felezett vörös és fokhagymát, 3 db babérlevelet, 10 szem feketeborsot. 100 fokos sütőben 100 perc alatt készre konfitáljuk.

A zöldségeket felkockázzuk, a gerslit lepirítjuk, sózzuk, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, és fedő alatt 20 perc alatt lassan puhára pároljuk.

A káposztát vékonyan felszeleteljük, sózzuk, cukrozzuk,  citromlével ízesítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A kacsacombokat a zsírból kivéve 230 fokos sütőben ropogósra sütjük.

A felkockázott zöldségeket forró serpenyőben, kevés zsiradékon megpirítjuk. hozzákeverjük a gerslit, és a hideg felkockázott vajjal krémesítjük.

Tálaláskor a gerslit a tányérra halmozzuk, ráteszünk egy kacsacombot, és melléhelyezzük a káposztát.