VALDOR Kacsamellfilé bőrrel skin csomagolásban
Betöltés...
VALDOR Kacsamellfilé bőrrel skin csomagolásban
Betöltés...

VALDOR Kacsamellfilé bőrrel skin csomagolásban

A skin csomagolás különlegessége abban rejlik, hogy tartósítószer hozzáadása nélkül a friss kacsahús termékek szavatossági ideje hosszabb, mint a más technológiával csomagolt friss hústermékeké, valamint megjelenésében is esztétikus és tükrözi a magas minőséget. 

Kiszerelés

Termékelőnyök

Kacsamell bőrén sütve, rozmaringos hashbrown burgonyával, vörösboros erdei gyümölcs raguval

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db kacsamell 
  • 6 db burgonya 
  • 2 db tojás 
  • 10 dkg liszt 
  • 1 dl vörösbor
  • 40 dkg erdei gyümölcs 
  • 5 dkg cukor 
  • bors

 

A kacsamellek bőrét beirdaljuk, bőrös felét és az alját is sózzuk, félretesszük.

A burgonyákat megpucoljuk, nagylukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, elkeverjük, félretesszük.

A cukrot egy edényben karamellizáljuk, ráöntjük a gyümölcsöt, és felöntjük a borral. 4 percig lassan főzzük, enyhén sózzuk.

A kacsákat bőrös felén, hideg serpenyőben elkezdjük sütni, ha szép arany barnára pirult, megfordítjuk, és még 1 percig sütjük. Serpenyőből kivéve tepsire helyezzük, 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Miközben a kacsa sül, a burgonyát kinyomkodjuk, bekeverjük a tojással és a liszttel, borsozzuk. Meleg serpenyőben, bővebb olajban kis tócsnikat formálunk belőle, és oldalanként 2 percig sütjük.

A kacsákat a sütőből kivéve még 5 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A tócsnikat a tányérra helyezzük, rárakjuk a kacsa szeleteket, és meglocsoljuk a gyümölcsraguval.