VALDOR Pecsenyekacsa egész aprólékkal
Betöltés...
VALDOR Pecsenyekacsa egész aprólékkal
Betöltés...

VALDOR Pecsenyekacsa egész aprólékkal

Tisztított, kizsigerelt, egész pecsenyekacsa aprólékkal (nyak, zúza, máj, szív), zsugortasakban.

Kiszerelés

Termékelőnyök

Egészben sült kacsa, balzsamos céklával, narancsmártással

Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db egész kacsa
  • 4 db cékla 
  • 6 db narancs 
  • 0,5 dl fehérbor 
  • balzsamecet
  • keményítő
  • bors
  • olivaolaj

 

A kacsát kívül belül megsózzuk, belül borsozzuk is. Még egészben kevés olajon, forró serpenyőben körbepirítjuk, oldalanként 1 percig, utána 2 fél narancsot rakunk a belsejébe, majd 180 fokos előmelegített sütőben 90 perc alatt készre sütjük, majd 230 fokon 15 perc alatt ropogósra sütjük a bőrét.

Közben a céklákat héjastól alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és a kacsával együtt 50 perc alatt puhára sütjük.

4 db narancsot késsel megpucolunk, majd kifilézzük egy tál felett, a felgyűlt lébe, belefacsarjuk a maradék egy narancs levét. Egy edényben a bort felforraljuk, hozzáöntjük a narancslevet, sózzuk, majd egy habverővel hozzákeverünk fél ek. vízzel elkevert keményítőt, és még egy percig főzzük, majd belekeverjük a narancsgerezdeket is.

A megsült, félig kihűlt céklákat megpucoljuk, felcikkezzük. Forró serpenyőben kevés olajon elkezdjük pirítani, majd 2 ek. balzsamecetet öntünk hozzá, elkeverjük és tálba szedjük.

Tálaláskor a megsült kacsát szétbontjuk, rákanalazunk a mártásból, és melléhalmozzuk a céklát.